Beleef de pure smaak

Vragen?
Bel ons: 024 388 1114

Over Puritea

Puritea is niet zomaar een importeur van thee. Puritea is een bedrijf met een verhaal en met een visie...

Puritea is opgericht door Asoka Groen. Geboren in Colombo, Sri Lanka, werd Asoka op jonge leeftijd geadopteerd door zijn nieuwe ouders. Maar dat wil niet zeggen dat Asoka zijn roots met Sri Lanka verloor. Integendeel; Asoka’s vader was de voorzitter van een adoptie-organisatie en ging daarvoor regelmatig naar Sri Lanka. Voor zijn gezin bracht hij dan de lekkerste theesoorten mee terug, waardoor Asoka voor het eerst de exclusieve thee van Sri Lanka leerde kennen.


Nieuwsgierig naar zijn vaderland, ging Asoka op 14-jarige leeftijd mee naar Sri Lanka. Enthousiast geraakt door de exotische thee die zijn vader altijd meebracht, raakte Asoka helemaal gefascineerd: de thee van Sri Lanka was vele malen lekkerder dan de thee die men in Nederland dronk. Later, tijdens zijn tweede bezoek aan het eiland, bezocht Asoka verschillende theeplantages en ontmoette hij handelaren. Zonder dat hij het toen wist, werd de basis voor Puritea gelegd.


Inmiddels is Puritea volwassen geworden en heeft Asoka het Sri Lankaanse bedrijf Ceylon Tea Bush geholpen zich verder te ontwikkelen. Dankzij de inspanningen van Asoka kunnen Nederland en de rest van Europa eindelijk ervaren hoe deze exclusieve thee smaakt. Daarbij vindt het productieproces van de Ceylon Tea Bush van A tot Z plaats op Sri Lanka, wat natuurlijk ten goede komt aan de lokale economie.

 

Ceylon Tea Bush

Puritea is een Nederlandse importeur van exclusieve soorten kwaliteitsthee. Eén van de theelijnen die Puritea naar Nederland haalt, is de pure, authentieke en luxe thee van het Sri Lankaanse Ceylon Tea Bush. Vanaf nu kunt u zelf beleven hoe échte thee smaakt.

Ceylon Tea Bush is een kleine organisatie met een grote passie voor thee. Afkomstig van het eiland Sri Lanka, kent Ceylon Tea Bush al vele generaties de geheimen van écht pure thee. Puritea heeft Ceylon Tea Bush geholpen met de doorontwikkeling van het bedrijf. Het resultaat? Een nog betere thee, een breed assortiment aan melanges en prachtig ontworpen, milieuvriendelijke verpakkingen. 


Ceylon - zoals Sri Lanka vroeger heette - is inmiddels een synoniem geworden voor excellente thee. Nadat vele generaties plantagehouders de huidige toeleveranciers van Ceylon Tea Bush zijn voorgegaan in het beplanten en verzorgen van de terrasvormige berghellingen, bouwen ze nog steeds vol trots verder op een rijk erfgoed. Puritea brengt u dichter bij de theestruik door de pure, natuurlijke en uitmuntende theesoorten van Ceylon Tea Bush naar Nederland te halen.

Onze thee wordt exclusief geschonken in zorgvuldig geselecteerde horecagelegenheden en is bij diverse theespeciaalzaken ook verkrijgbaar voor bij u thuis en/of op kantoor. 


Carelanka

Zoals u kunt lezen, is de relatie van Puritea met het eiland Sri Lanka veel meer dan enkel een zakelijke. “Door mijn biologische band met Sri Lanka heb ik altijd al buitengewoon veel interesse in dit land gehad”, aldus Asoka, de oprichter van Puritea. Asoka vervolgt: “Als ik daar op bezoek ben, zie je heel veel prachtige dingen. De mensen, de natuur en hun cultuur zijn schitterend. Maar helaas geldt dat niet voor alles. Er is veel armoede en er zijn weinig sociale voorzieningen. Puritea is daarom sinds enige tijd sponsor van Carelanka. Carelanka is een Nederlandse stichting die in Sri Lanka projecten ondersteunt, waarin mensen met een beperking de hoofdrol spelen. Carelanka wil zo gehandicapte en kansarme kinderen en volwassenen de mogelijkheid geven om te laten zien wat ze kunnen.”

Projecten waarbij Carelanka mensen met een beperking een kans geeft, zijn onder andere:

  •  Een klas voor speciaal onderwijs op een reguliere school;
  •  Een thuis waar blinden zelfstandig kunnen wonen;
  •  Een tehuis voor gehandicapte vrouwen;
  •  Twee dagopvangcentra voor thuiswonende, gehandicapte kinderen;
  •  Een jongenstehuis en een bejaardentehuis.

 

Projectvoorbeeld: Daycare Center

Eind 2011 heeft de Minister van Gezondheidszorg van Sri Lanka het Metta Daycare Center geopend. De exploitatie van het Daycare Center wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van Puritea. Het Metta Daycare Center is opgezet voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Voor hen is het vaak niet mogelijk om naar school te gaan, waardoor hun ouders thuis moeten blijven om voor hen te zorgen. Het gevolg is een vicieuze cirkel: de ouders kunnen niet gaan werken omdat ze voor hun kind moeten zorgen, maar kunnen dat niet goed doen omdat ze geen inkomen hebben. Dankzij het Daycare Center krijgen de ouders de mogelijkheid om wel te werken, doordat de kinderen overdag worden opgevangen. Op het Daycare Center worden de kinderen gestimuleerd het beste uit zichzelf naar boven te halen. Misschien kan het kind wel meehelpen in het huishouden door boodschappen te doen of door een baan te vinden.

Het Metta Daycare Center is een van de vele projecten die Carelanka heeft ontplooid. Geld is iets dat Carelanka hard nodig heeft, bijvoorbeeld om zo’n Daycare Center te realiseren. Om hen een handje te helpen, doneert Puritea een deel van haar omzet rechtstreeks aan Stichting Carelanka. Wilt u weten wat Carelanka met dit geld doet? Volg ons dan op Facebook of Twitter. www.facebook.com/puritea of www.twitter.com/puritea

Zelf doneren kan natuurlijk ook. Uw donatie is welkom op bankrekeningnummer 1013.29.016 t.n.v. stichting Carelanka.

Voor meer informatie over de stichting kunt u kijken op de website van Carelanka: www.carelanka.nl