Beleef de pure smaak

Vragen?
Bel ons: 024 388 1114

Stichting Carelanka

Carelanka en Puritea

De relatie van Puritea met het eiland Sri Lanka veel meer dan enkel een zakelijke. “Door mijn biologische band met Sri Lanka heb ik altijd al buitengewoon veel interesse in dit land gehad”, aldus Asoka, de oprichter van Puritea. Asoka vervolgt: “Als ik daar op bezoek ben, zie je heel veel prachtige dingen. De mensen, de natuur en hun cultuur zijn schitterend. Maar helaas geldt dat niet voor alles. Er is veel armoede en er zijn weinig sociale voorzieningen. Puritea is daarom sinds enige tijd sponsor van Carelanka. Carelanka is een Nederlandse stichting die in Sri Lanka projecten ondersteunt, waarin mensen met een beperking de hoofdrol spelen. Carelanka wil zo gehandicapte en kansarme kinderen en volwassenen de mogelijkheid geven om te laten zien wat ze kunnen.”

Projecten van Carelanka

Projecten waarbij Carelanka mensen met een beperking een kans geeft, zijn onder andere:

  • Een klas voor speciaal onderwijs op een reguliere school;
  • Een thuis waar blinden zelfstandig kunnen wonen;
  • Een tehuis voor gehandicapte vrouwen;
  • Twee dagopvangcentra voor thuiswonende, gehandicapte kinderen;
  • Een jongenstehuis en een bejaardentehuis.

 

Projectvoorbeeld: Daycare Center

Eind 2011 heeft de Minister van Gezondheidszorg van Sri Lanka het Metta Daycare Center geopend. De exploitatie van het Daycare Center wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van Puritea. Het Metta Daycare Center is opgezet voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Voor hen is het vaak niet mogelijk om naar school te gaan, waardoor hun ouders thuis moeten blijven om voor hen te zorgen. Het gevolg is een vicieuze cirkel: de ouders kunnen niet gaan werken omdat ze voor hun kind moeten zorgen, maar kunnen dat niet goed doen omdat ze geen inkomen hebben. Dankzij het Daycare Center krijgen de ouders de mogelijkheid om wel te werken, doordat de kinderen overdag worden opgevangen. Op het Daycare Center worden de kinderen gestimuleerd het beste uit zichzelf naar boven te halen. Misschien kan het kind wel meehelpen in het huishouden door boodschappen te doen of door een baan te vinden.

Puritea geeft terug

Het Metta Daycare Center is een van de vele projecten die Carelanka heeft ontplooid. Geld is iets dat Carelanka hard nodig heeft, bijvoorbeeld om zo’n Daycare Center te realiseren. Om hen een handje te helpen, doneert Puritea een deel van haar omzet rechtstreeks aan Stichting Carelanka. Wilt u weten wat Carelanka met dit geld doet? Volg ons op Facebook of Twitter, like Puritea op Facebook of volg @Puritea op Twitter.

Zelf doneren kan natuurlijk ook. Uw donatie is welkom op bankrekeningnummer 1013.29.016 t.n.v. stichting Carelanka.

Voor meer informatie over de stichting kunt u kijken op de website van Carelanka.